Gemeente Zevenaar kan geen accountant vinden

Foto: Nieuws.nl

Het is de gemeente Zevenaar niet gelukt tijdig een account te vinden voor de komende zes jaar.

Op 1 september is de gemeente een aanbestedingsprocedure gestart, met als doel een accountant te contracteren voor de komende zes jaar. Op 11 oktober was de inschrijvingstermijn verstreken en de gemeente heeft geen enkele inschrijving ontvangen, zo blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders, gericht aan de gemeenteraad.

Markt verschraald

De markt voor gemeentelijke accountantsdiensten is de afgelopen jaren steeds verder verschraald doordat de drie marktleiders (Deloitte, Ernst & Young en PWC) zich hebben teruggetrokken uit de markt. Hierdoor is het voor gemeenten steeds moeilijker geworden om een accountant te vinden die de gemeentelijke jaarrekening controleert, laat het college verder weten.

Controle door accountant is verplicht

De Gemeentewet stelt een controle door een accountant verplicht. Om uit de impasse te komen wil Zevenaar de huidige accountant vragen het contract met een jaar te verlengen. Ook is het probleem voorgelegd bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en wordt aan de accountantskantoren die de aanbesteding hebben bekeken, nog gevraagd waarom ze niet hebben ingeschreven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen