112

Zevenaarse bijna omver gereden door vluchtauto

Foto: CC0

Een inwoonster van Zevenaar is gisteren bijna omver gereden door een vluchtauto met daarin vier mannen die werden aangehouden in verband met de vermoedelijke ontsnappingspoging uit de gevangenis in Zutphen.

Dat meldt De Telegraaf. Een dertigjarige Zevenaarse was met haar moeder en twee kleine kinderen onderweg naar huis toen ze bijna in aanraking kwamen met de vluchters, die uiteindelijk in Wehl werden aangehouden door de politie. De auto kwam recht op hen af als gevolg van de wilde achtervolging. Het liep goed af, maar de schrik zat er goed in bij de Zevenaarse en haar familie.

Noord-Afrikaanse achtergrond

De vier mannen die gisteren werden aangehouden in verband met de vermoedelijke ontsnappingspoging uit de gevangenis in Zutphen hebben de Franse nationaliteit, melden De Telegraaf en het AD  vandaag op basis van bronnen rond het onderzoek. De verdachten hebben een Noord-Afrikaanse achtergrond en zeker een van hen zou uit de omgeving van Parijs komen.

Crimineel Omar L

De verdachten probeerden gisteren waarschijnlijk de tot levenslang veroordeelde crimineel Omar L., een kopstuk in de Mocro-maffia, te helpen ontsnappen door met een brandend busje de poort van de gevangenis te rammen. Dat mislukte: de vier werden aangehouden en L. werd overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Bron: ANP/De Telegraaf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen