112

Kunstexpositie in Eet-Lokaal over Zevenaars landgoed

Foto: Nieuws.nl

Landgoed Huis Sevenaer is de inspiratiebron voor een kunstexpositie in het Zevenaarse Eet-Lokaal tot en met begin januari 2021.

Eet-Lokaal | Café, Restaurant & Zalen is naast restaurant ook een culturele plek waar muzikanten en kunstenaars elkaar ontmoeten.

Jonkheer Huub van Nispen

In 2019, waarin wijlen Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer’s 100e geboortejaar werd herdacht, werd een bijzonder kunstevenement georganiseerd. De Jonkheer streed 65 jaar lang voor behoud van het landgoed als kasteelboerderij in het centrum van Zevenaar en ontwikkelde zijn visie op het komen tot balans tussen voedselproductie en natuur. 32 kunstenaars deden mee aan het evenement en hebben een dag lang inspiratie opgedaan op het landgoed. Daarna kregen ze een maand de tijd om hier een kunstwerk van te vervaardigen.

Expositie in Eet-Lokaal

Deze kunst is samengebracht en tot begin januari 2021 presenteren de makers tijdens een expositie in Eet-Lokaal met trots hun vervaardigde kunstwerken. Alle werken zijn uniek en hebben toch een bijzondere verbinding met elkaar en met het landgoed.

Klik op afbeelding voor vergroten

Kijkje door de poort van het landgoed door Maia Sirade.

De kunstwerken hangen en staan door het gehele pand en zijn van woensdag tot zondag te bezichtigen tijdens openingstijden van het restaurant. Voor meer informatie over de kunst of een klein voorproefje van de werken: klik hier

Klik op afbeelding voor vergroten

Bijzonder kunstwerk van Ria Bus.

Reacties