112

Reizende tentoonstelling ´Laaggeletterdheid´ naar Zevenaar

Foto: Marie-José van de Velde.

In bibliotheken in Zevenaar en Duiven is binnenkort de reizende fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ te zien. In het Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar kon dat in september al.

De tentoonstelling bestaat uit 10 foto’s die specifieke situaties laten zien waar laaggeletterden tegenaan lopen, zoals het doen van boodschappen of het invullen van een formulier. De tentoonstelling sluit aan bij de campagne van Gelderland Geletterd, Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

Ziekenhuis Rijnstate

De fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ is een aantal jaar geleden gemaakt in samenwerking met het ROC RijnIJssel en de Liemerse gemeenten. Momenteel is de tentoonstelling te zien in de bibliotheek in Westervoort. In het kader van de Week van Lezen & Schrijven hing deze tentoonstelling afgelopen september in de entree van Ziekenhuis Rijnstate te Zevenaar. Het ziekenhuis gaf hier geen ruchtbaarheid aan vanwege het coronavirus.  Ook in de bibliotheekvestigingen Zevenaar en Duiven zal deze tentoonstelling de komende periode te zien zijn. Precieze data worden later bekend gemaakt.

Campagne Gelderland Geletterd

Gelderse bibliotheken, Stichting Lezen en Schrijven, Rijnbrink, onderwijsinstellingen, gemeenten en de provincie Gelderland werken samen om beperkte geletterdheid onder de aandacht te brengen. Gelderland Geletterd heeft daarom de campagne Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op! opgezet. Om deze campagne verder te verspreiden, liggen er flyers bij de fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.daarhebjerechtop.nl. De fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ is te zien tijdens openingstijden van de Bibliotheek Westervoort.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen