112

Liemerije opent teststraat met sneltesten voor zorgmedewerkers

Foto: CCO

Liemerije opent vandaag in Zevenaar een eigen teststraat met sneltesten voor zorgmedewerkers. De testen die Liemerije gaat gebruiken zijn SARS-CoV-2 antigeentesten.

Dat meldt Liemerije.nl in een verklaring op de eigen website.  ‘Op deze manier kunnen we voorkomen dat er een tekort aan personeel ontstaat omdat medewerkers lang op de testuitslag moeten wachten. De eigen teststraat helpt ons om de continuïteit van de zorg te kunnen garanderen”, aldus bestuurder Joris de Jong van Liemerije.

Binnen 48 uur

De sneltesten zijn bedoeld voor zorgmedewerkers die binnen 48 uur moeten werken en klachten vertonen die kunnen duiden op corona. Zorgmedewerker die niet binnen 48 uur een dienst hebben kunnen gewoon een afspraak maken via de GGD. Dat geldt ook voor medewerkers van Liemerije die niet in de zorg werken. De testlocatie bevindt zich op het parkeerterrein van Liemerije Zevenaar en de testen worden afgenomen door coördinerend verpleegkundigen van Liemerije. Het resultaat van de test is binnen een half uur bekend. Medewerkers zijn volgens Liemerij vaak nog onderweg naar huis als ze al gebeld worden met de uitslag.

Bron: Liemerije.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen