Snertwandeltocht start 23 november in Herwen

Foto: CC0

De snertwandeltocht van Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland in Tolkamer start op 23 november in het Zevenaarse dorp Herwen.

De eerste passen worden gezet bij boerderij De Scholvert van de familie Lamers aan de Ossenwaard 4 te Herwen (bereikbaar via de Eltenseweg/parkeren in de Ossenwaard).

Landgoed De Houberg

Na een korte route bereiken de wandelaars vrij snel het landgoed De Houberg. In de stallen van deze voormalige stoeterij kunnen de deelnemers genieten van warme chocolademelk en wat lekkers. Op deze ook historische plek krijgen de deelnemers het verhaal van bedrijfsleider Arjan Bisschop te horen. Hij vertelt over het beheer van het landgoed en de huidige biologische boerderij met Lakenvelder en Wagyu koeien en Magnalica wolvarkens.

De Steenwaard

Na deze pauze wordt vervolgens het grootste deel van de struinroute voortgezet via de natuurgebieden De Steenwaard en het Erfkamerlingschap, waarna weer het eindpunt bij boerderij De Scholvert wordt bereikt. Bij terugkomst in de oude stal van deze boerderij staat er voor de deelnemers als hartige afsluiting van deze tocht uiteraard kom snert met een snee roggebrood met spek klaar.

Start: verzamelen deelnemers vanaf 12:30 uur bij boerderij ’De Scholvert’. Het vertrek in groepen met een gids is om 13:00. Het einde zal ongeveer 16.30 uur zijn. Kosten bedragen voor volwassenen € 10,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 5,00. Informatie: 0316-769024

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen