112

Controle op recreatiepark Rhederlaagse Meren in Lathum

De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
Foto: Nieuws.nl

Vandaag voert gemeente Zevenaar samen met de provincie, politie en de Belastingdienst een integrale controle op recreatiepark Rhederlaagse Meren in het dorp Lathum uit.

Doel van deze actie is inzicht verkrijgen in wie waar verblijft op het recreatiepark en of er sprake is van illegale activiteiten, meldt de gemeente Zevenaar in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Recreatiewoningen

Bij de actie wordt iedereen die het vakantiepark afkomt gecontroleerd en worden de recreatiewoningen bezocht om te controleren of er mensen in strijd met het bestemmingsplan permanent in een recreatiewoning wonen. Verder vindt controle op mogelijke ondermijnende activiteiten plaats.

Interventieteam

De controle wordt uitgevoerd door een interventieteam. Daarin zitten medewerkers van verschillende afdelingen van de gemeente Zevenaar, de politie, provincie en de Belastingdienst. De actie wordt ondersteund door het Ariadneproject van provincie Gelderland. Het Ariadneproject ondersteunt gemeenten in het voorkomen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit op en rondom vakantieparken in Gelderland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen