112

CD-reclame jubileert met nieuwe uitstraling

Archieffoto: Roel van Mierlo.
Archieffoto: Roel van Mierlo.
Foto: Nieuws.nl

Advertorial

In april was het 35 jaar geleden dat CD-Reclame in Zevenaar van start ging. Het succesvolle print & signingbedrijf levert diensten, variërend van autobelettering tot gevelreclame en het blinderen van ramen. Ter gelegenheid van het jubileum heeft de onderneming gekozen voor een nieuwe look-and-feel (zie afbeelding hier onder in dit artikel).

Dat CD-Reclame uit zou groeien tot een bedrijf met aanzien in heel het land had Roel van Mierlo ook niet kunnen bevroeden toen hij in 1986 aan de Doesburgseweg 19 in Zevenaar begon.

Klik op beeld voor vergroten nieuw logo

De in Wehl opgegroeide ondernemer, die in Nijmegen grafische vormgeving studeerde en een middenstandsopleiding afrondde, begon zijn werkzame leven als typograaf bij drukkerij Spaan in Zevenaar. ‘Maar drukwerk werd op een gegeven moment minder, bedrijven gingen het zelf doen en er was de opmars van de 4-kleuren copieermachines’, blikt Van Mierlo terug. Hij solliciteerde daarom als designer bij Tifra Design in Andelst, waar hij vijf jaar werkzaam was. Gaandeweg begon een bestaan als zelfstandige te lonken. ‘Aangezien er steeds meer vraag kwam naar reclame op auto’s, ontstond bij mij de gedachte om voor mezelf te beginnen’, zegt de Zevenaarder. ‘De overgang van drukwereld naar folie-wereld heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Wat je met papier kunt, kan ook met folie’, aldus Van Mierlo.

Klik op beeld voor vergroten nieuw logo.

Eigen beheer

En dus startte hij zijn eigen bedrijf, dat alles in eigen beheer doet; van ontwerp tot productie. Reclame wordt op maat gemaakt. Autobelettering is een belangrijke pijler binnen CD-Reclame. ‘Van kleine letters tot carwrapping (het geheel inpakken van de auto met folie”)’, legt Roel van Mierlo uit. Het kan daarbij gaan om eenvoudige autobelettering van bijvoorbeeld alleen een logo. Maar met carwrapping is het ook mogelijk de auto volledig te laten inpakken met full colour prints, die passen bij de huisstijl van het betreffende bedrijf. De ontwerpers van het bedrijf denken mee en zorgen ervoor dat het wagenpark een prima uitstraling krijgt, passend bij de onderneming. Ook gevelreclame is een belangrijke tak binnen het bedrijf; van kunststofletters tot neonletters op lichtbakken. CD-Reclame verzorgt in alle gevallen zowel het model als de constructie.

Klik op beeld voor vergroten nieuw logo.

Herkenbaar voor Zevenaar en omgeving

Opdrachtgevers zijn onder meer Het Liemers College, de DRU en Compaxo –  in de eigen regio – , maar ook het transferium van Schiphol. ‘We komen in het hele land en werken met vaste partners om onze opdrachten te realiseren. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld in Lelystad, waar we ramen van de Rechtbank blinderen,’ geeft Van Mierlo aan. Ook het camoufleren van leegstaande panden, door visuals met thema’s op de etalageruiten aan te brengen, behoort tot de mogelijkheden.

Lichtreclame

Bij CD-Reclame zijn in totaal, inclusief Van Mierlo, 5 personen werkzaam en daarnaast wordt veel gebruik gemaakt van inhuurkrachten. Dat is ook het geval wanneer grote opdrachten rond lichtreclame worden uitgevoerd. ‘Van ontwerp tot eindproduct, inclusief montage, verzorgen we dan, samen met ons team van inhuurkrachten,’ legt de eigenaar uit. ‘Evenals het assembleren.’ Ook op het gebied van digital signing kan CD-Reclame uitkomst bieden. Daarmee zijn klanten, bezoekers, medewerkers, passagiers binnen een paar seconden met de juiste boodschap te bereiken. Ook kan het bedrijf borden, zuilen en bewegwijzering leveren.

CD-Reclame heeft weinig last ondervonden van de corona-crisis. ‘Scholen, instellingen en ziekenhuizen hadden behoefte aan goede uitleg van de corona-regels op bijvoorbeeld stickers’, verklaart Roel van Mierlo (63) die niet piekert over afbouwen. ‘Welnee, we gaan vol energie verder. Ik heb een jong team om me heen en er zijn verregaande uitbreidingsplannen. Het gaat heel goed en dus gaan we lekker door.’

CD-Reclame

Doesburgseweg 19, Zevenaar

Website: www.cd-reclame.nl

Telefoon: 0316-334050

Mail: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen