112

Heropening van Liemers Museum op 21 december

Foto: Moran van der Wal

Na jaren aan de Kerkstraat 16 te zijn gevestigd, opent het Liemers Museum op dinsdag 21 december haar deuren op de nieuwe locatie in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar.

Dat meldt Liemers Kunstwerk in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Frisse start

´Medewerkers en vrijwilligers hebben keihard gewerkt. Objecten zijn tevoorschijn gehaald uit het depot, vitrines zijn geplaatst en de wanden zijn bekleed. Alles is (bijna) gereed voor een frisse start. Voorafgaand aan de opening wordt er vanaf 10 december a.s. afgetrapt met de expositie Zilveren Camera´, laat woordvoerder Tessa Helmink – De Jong weten.

Geschiedenis

Het volledig vernieuwde streekmuseum vertelt het verhaal van de inwoners van de Liemers uit het verleden, het heden en de toekomst. Helmink – De Jong: ‘Terwijl je rondloopt, ontdek je de geschiedenis door een geheel eigentijdse presentatie waar de objecten je tegemoet komen. Baan je een weg langs de jarenlange tijdlijn die doorloopt van de begane grond naar de eerste verdieping. De historie wordt ingekleurd door de verhalen van de mensen, van de jagers en verzamelaars uit de steentijd tot de Liemerse inwoners van nu.’

Met de huidige coronamaatregelen is het mogelijk om met het hele gezin de historie te beleven in het Liemers Museum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen