112

Zevenaarse zoektocht naar mentoren voor CoderDojo in De Liemers

Foto: Tessa Helmink - De Jong

Kunstwerk! in Zevenaar zoekt naar mentoren voor een CoderDojo in de Liemers.

Dat meldt Liemers Kunstwerk in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Gemeenschap

CoderDojo is een wereldwijde gemeenschap die voorziet in gratis programmeerworkshops voor jongeren tussen 5 en 17 jaar die volledig worden geleid door vrijwilligers.

Open source

Deze landelijke organisatie heeft op verschillende plekken in Nederland individuele clubs. Het begon allemaal als computerclubje in Ierland. Door de beweging open source te maken, werden er in een mum van tijd door heel Ierland CoderDojo’s opgericht en later over de hele wereld.

Ondersteuning

De Liemers wil niet achterblijven. Kunstwerk! juicht dit initiatief toe en stelt de ruimte Lab12 met verschillende technologieën en ondersteuning beschikbaar en is daarnaast op zoek naar vrijwilligers om dit tot een succes te maken.

Vrijwilligers gezocht

Belangstellenden kunnen mentor worden bij CoderDojo in de Liemers. CoderDojo heeft, dankzij de open source, al vele lesprogramma’s uitgewerkt om gelijk mee aan de slag te gaan. De kinderen gaan voornamelijk zelfstandig te werk om een eindproduct te maken. De mentor is aanwezig bij de bijeenkomsten voor vragen en begeleidt de kinderen met hun uitdagingen.

Over CoderDojo

Op steeds jongere leeftijd komen kinderen in aanraking met technologie. Op de middelbare school krijgen jongeren zelfs steeds vaker les in programmeren. Bij CoderDojo maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met technologie en kunnen zij deze kennis op een speelse manier uitbreiden. Bij een Dojo leren kinderen en jongeren om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games te maken en meer. Ook leggen de kinderen nieuwe contacten met gelijkgestemden en delen ze kennis en ervaringen.

Een keer per maand

Dojo’s wordt één keer per maand georganiseerd door vrijwilligers en dat wat geleerd wordt hangt dus af van expertise van de CoderDojo-community. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”.

Reacties

Cookieinstellingen