112

De appel als symbool voor een vitaler Liemers

Foto: Storm Heerink

Vitaal zijn, worden of blijven: aan het begin van het jaar is dit een belangrijk onderwerp voor veel mensen. Vanaf nu staat de lokale appel centraal voor vitaliteit in de Liemers. Dat komt door de campagne van een vitaliteitsexpert.

Basis voor de actie zijn het nationaal preventieakkoord vanuit het ministerie van VWS en de plicht van werkgevers om een gezonde en veilige werkomgeving te bieden. René van Anen is als vitaliteitsexpert van de Liemers aan de slag gegaan met de campagne Ontdek hoe vitaliteit smaakt. Een eerste stap om Liemerse bedrijven bewuster te maken van het belang en voordeel van vitalere medewerkers.

De eerste appeldoos voor Stolwijk – Kelderman

Een van de voorlopers op vitaliteit is Stolwijk – Kelderman in Zevenaar. Op donderdag 3 februari startte de campagne met de uitreiking van de eerste appeldoos aan directeur Joost Kelderman en HR medewerker Laura Hoitink van locatie Zevenaar. In de appeldoos troffen medewerkers de verse appels van lokale kwekerij de Stokhorst aan. Die staan symbool voor een vitalere Liemers.

Andere filialen

Ook aan de andere filialen van Stolwijk – Kelderman (Doetinchem) en Stolwijk – Phillipsen (Wijchen) zijn op deze dag appeldozen overhandigd. Want ook buiten de Liemers mogen de bedrijven weten hoe vitaliteit smaakt. Het was de aftrap voor een vitalere regio en aandacht voor een passend programma van René van Anen.

Smaak te pakken

Deze week heeft René van Anen veel regionale bedrijven bezocht. Zo wordt een basis gelegd voor het stimuleren van gezond gedrag en het vergroten van de eigen motivatie van de medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van overgewicht, stoppen met roken en het letterlijk in beweging krijgen van medewerkers. Vroeg signalering is hierbij een signaalwoord en daarom start het programma met een vitaliteitscan. Het hogere doel? Bewustwording en fitte en vitalere organisaties in de Liemers.

Meer informatie is te vinden via: www.renevananen.nl/appels

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen