112

Tal van activiteiten in fairtrade gemeente Zevenaar

Foto: Harry Koster

Fairtrade gemeente Zevenaar houdt in de Fairtrade Week op zondag 30 oktober de Max Havelaar musical in het Musiater (15:00 en 19:30 uur), de Fair&Green markt in de TURMAC Cultuuurfabriek op zaterdag 5 november (11-17 uur) en de Fairtrade film White Cube in het Filmhuis (donderdag 3 en zaterdag 5 november 14:30 uur).

De musical vertelt het verhaal van Max Havelaar over afpersing, liefde, geld en macht in Nederlands Indië in het midden van de 19e eeuw.

Workshops

Op de Fair&Green markt presenteren bedrijven en verenigingen hun eerlijke en duurzame producten. Ook zijn er workshops. De film White Cube toont de relatie tussen de westerse kunstmusea en het geweld van het  plantage-systeem.

Armoede

‘Nog steeds leeft ruim een miljard van alle mensen in armoede. Fairtrade gemeente Zevenaar wil dit beperken door het bevorderen van de verkoop van Fairtrade en duurzame producten onder alle inwoners in de gemeente Zevenaar’, laat campagneleider Harry Koster in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht weten. Fairtrade gemeente Zevenaar is een project van Wereldwinkel Zevenaar in samenwerking met gemeente Zevenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen