Midwinterhoorntocht door Zevenaar en omgeving

Foto: CC0

Een midwinterhoornwandel- en fietstocht door Zevenaar en omstreken wordt gehouden op zondag 29 december. 

Er is keuze uit een lange en een korte route. Indien gewenst kan de tocht ook met de auto gereden worden.

Eet-Lokaal

‘Ook dit jaar organiseert een enthousiaste groep vrijwilligers de midwinterhoorntocht op de laatste zondag van het jaar. Tijdens deze bijzondere tocht door de Liemers kun je ook bij Eet-Lokaal heerlijk genieten van de winterse sfeer. Onze binnentuin is feestelijk aangekleed, uiteraard serveren we oliebollen, een heerlijk diner of kun je heerlijk buiten een drankje drinken bij het vuur’, zo meldt een van de participanten: Eet-Lokaal, Café, Restaurant en Zalen uit Zevenaar.

Midwinterhoornblazers

Onderweg staan er midwinterhoornblazers, en zijn er diverse activiteiten georganiseerd. De fietstocht slingert zich door een gebied met uitgestrekte akkers en weiden en hier en daar kleine boscomplexen. Her en der verspreid in het landschap komen de deelnemers voorbij de karakteristieke boerderijen.

Vuurkorf

De midwinterhoornblazers staan over de hele route op verschillende plaatsen opgesteld. In het Liemerse landschap en op markante punten beoefenen de blazers hun hobby in de nabijheid van een vuurkorf.

Datum, tijd, startplaatsen en kosten

Er kan gestart worden vanaf 10 uur tot 14 uur. Einde van de fietstocht is om 16 uur. Starten is mogelijk op twee verschillende locatie’s: bij Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14, Zevenaar, en bij de Wellinghoeve, Rijnstrangenweg 15, 6923 SL Groessen. Deelname aan de midwinterhoorntocht is gratis.  Meer informatie over routes, startlocaties etcetera is te verkrijgen bij de organisatoren. Deze hebben informatie geplaatst op midwinterhoorntochtzevenaar.nl (telefoon: 0316 – 525 111).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen