Spoorverdubbeling bij Zevenaar van start

Foto: Nieuws.nl

In Didam is gisteren het startsein gegeven voor de verdubbeling en verbetering van het spoor tussen Didam en Zevenaar.

Aannemer Strukton gaat het spoor tussen Didam en Zevenaar over een lengte van 4,5 km verdubbelen, meldt de gemeente Zevenaar in een persbericht.

Provincie en ministerie

Een klus die eind 2019 gereed zal zijn en wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dankzij de spoorverdubbeling kunnen treinen elkaar straks ongehinderd passeren en is er door verhoging van de rijsnelheid meer tijd om treinen te laten keren in Arnhem. Dat zorgt voor een betrouwbare dienstregeling voor de 21.000 reizigers die dagelijks van dit spoor gebruikmaken.

Starthandeling

Om de start te symboliseren plaatsten vertegenwoordigers van ProRail, de provincie Gelderland, de gemeente Zevenaar, Montferland en StruktonRail gezamenlijk een tweede kruis op een Andreaskruis (dit is een verkeersbord om overwegen te markeren). Een dubbel kruis geeft aan dat je (straks) een spoorwegovergang nadert met twee of meer sporen.

Rode licht gedoofd

Ook plaatsten ze een bord met de tekst “WACHT tot het rode licht gedoofd is. Er kan nog een trein komen”. Daarmee willen we mensen alvast waarschuwen, vertelde ProRail regiodirecteur Dorothé Wennekendonk: “De spoorlijn in Zevenaar en Didam gaat van 1 naar 2 sporen en inwoners moeten dus straks extra alert zijn bij het oversteken. Er kan immers straks ook vanaf de andere kant een trein aankomen. Daarom gaat ProRail extra voorlichting geven en stellen zij aan de scholen in de omgeving lespakketten beschikbaar.”

Zie ook: Derde spoor Zevenaar gerealiseerd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen