Damesvoetbal Zevenaar lanceert nieuwe website

Foto: CC0

De website van de Zevenaarse voetbalverenigingen DCS en OBW (afdeling vrouwen- en meidenvoetbal) staat vanaf begin juli 2020 online.

Sinds vorig seizoen zijn twee damesteams en zeven meidenteams uit Zevenaar onder de naam SVO DCS/OBW de competitie ingegaan. De Zevenaarse voetbalverenigingen DCS en OBW werken al een jaar verregaand samen. ´Onder meer de nieuwe teamindeling voor komend seizoen is op de nieuwe website terug te vinden´, aldus een woordvoerder.

Voorzitters

DCS en OBW bundelden de krachten met de dames- en meidenafdelingen. De bijzondere samenwerking brachten de voorzitters René van Leeuwen van DCS en Nico Ruikes van OBW vorig jaar naar buiten.

Belangrijke eerste stap

Afgelopen seizoen waren er 2 damesteams en 7 meidenteams die onder de naam SVO DCS/OBW de competitie in gingen. Op deze manier zetten DCS en OBW een belangrijke eerste stap om het vrouwenvoetbal in de Liemers steviger op de kaart te zetten, lieten vertegenwoordigers van de verenigingen vorig jaar weten.

Kleding

Het doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk dames en meiden in de gemeente Zevenaar de mogelijkheid te bieden om op eigen niveau en met leeftijdsgenoten te kunnen voetballen. Spelen en trainen zal plaatsvinden op de locaties van DCS en van OBW. Voor wat betreft de kleding komt een nieuwe, eigen identiteit tot stand.

SVO

De KNVB promoot en faciliteert samenwerking op teamniveau. Zonder dat leden wisselen van vereniging kunnen bepaalde teams eenvoudig samengevoegd worden onder een SVO, wat staat voor Samenwerking Vrouwen Opleiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen