Openingsfestival Hal 12 gedurende 12 dagen

De organisatie van Seven Art Producties: v.l.n.r. Christiaan Frölich, Tessa Helmink- de Jong, Thijs Bisschops, Daan Hoesté.
De organisatie van Seven Art Producties: v.l.n.r. Christiaan Frölich, Tessa Helmink- de Jong, Thijs Bisschops, Daan Hoesté.
Foto: PR

Het openingsfestival HAL12 in Zevenaar vindt van dinsdag 14 tot en met zaterdag 25 april plaats.

In de afgelopen periode is HAL12, de voormalige productiehal van Turmac / BAT, omgebouwd tot een ‘podium voor samenwerking’.

Publieksbalie

Inwoners van Zevenaar en de Liemers kunnen hier terecht bij verschillende culturele- en sociaal-maatschappelijke instellingen. Daarnaast is ook de publieksbalie van de gemeente Zevenaar in het pand gevestigd.

Feestje

Gedurende 12 dagen worden er activiteiten en evenementen georganiseerd waarmee gevierd wordt dat Zevenaar er een bijzondere locatie bij heeft. Iedereen uit de gemeente en uit de rest van de Liemers is van harte welkom om HAL12 te bezoeken en te leren kennen.

Artiesten

Het programma wordt de komende weken bekendgemaakt. Culturele instellingen en initiatieven, artiesten en andere creatieve geesten uit Zevenaar en de Liemers krijgen daarbij een prominente rol. Voor veel doelgroepen is een speciale dag gereserveerd. Zo worden alle oud-medewerkers van Turmac en BAT uitgenodigd en zullen ook de jongste kunstenaars en cultuurliefhebbers zich niet vervelen.

Samenwerking

De Stichting Cultuur BAT maakt het Openingsfestival HAL12 mogelijk. In de loop van de jaren heeft zij allerlei grote en kleine en vooral vernieuwende evenementen gesponsord. Met de opening van HAL12 is de cirkel rond en wordt, ter herinnering aan de British American Tobacco (BAT) – Factory en wat deze grootste werkgever van Zevenaar onder andere op cultureel gebied voor Zevenaar heeft betekend, een blijvende erfenis achtergelaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen