112

Koninklijke onderscheiding voor Bertus Bruins (71) uit Zevenaar

Foto: Bram Polman

Bertus Bruins uit Zevenaar ontving afgelopen weekend uit handen van burgemeester Lucien van Riswijk een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Schuttersvereniging Sint Anna.

De heer Bruins is sinds zijn 12e levensjaar lid van Schuttersvereniging Sint Anna te Zevenaar. In de afgelopen decennia is hij de drijvende kracht achter de drumfanfare van Sint Anna geweest.

Plaatsvervangend commandant

Hij was jarenlang plaatsvervangend commandant en al sinds 1993 vervult hij de rol van tambour-maƮtre. Ook was hij vier jaar lang voorzitter, later werd hij algemeen bestuurslid van Sint Anna. Zijn werkzaamheden voor de schuttersvereniging zijn heel divers. Zo zorgt hij voor het voor het onderhoud van het schuttersgebouw en de tuin. Verder heeft hij zich ingezet voor de verbouwing van het schuttersgebouw en coƶrdineert hij de jaarlijkse donateursactie. De heer Bruins wordt gezien als ambassadeur van de drumfanfare.

Parochie Sint Willibrordus

Naast deze vrijwilligersfunctie zet de heer Bruins zich ook in voor de geloofsgemeenschap Pannerden. Sinds 1973 vervult hij als vrijwilliger diverse taken voor de parochie Sint Willibrordus. Hij is onder andere bezorger van het parochieblad, lid van de telefoonwacht en begeleidt avondwaken en uitvaardiensten. Als lid van de onderhoudsploeg verricht Bertus Bruis wekelijks onderhoudswerkzaamheden in en rond de kerk en in de tuinen van de pastorie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen