112

Interactief belevingskunstwerk in Zevenaarse Turmac Cultuurfabriek

Foto: Tessa Helmink

Het Liemers Museum heeft samen met kunstenaar Edith Elshof Stevens een belevingskunstwerk gerealiseerd voor kinderen en volwassenen uit de Liemers. De tentoonstelling Perplexion is van 5 november tot en met 31 januari 2021 te zien en te beleven in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar.

Het interactieve belevingskunstwerk laat kinderen en volwassenen in aanraking komen met kunst. Zelfs letterlijk. Naast kinderkunst is er een tijdelijke tentoonstelling in samenwerking met Amnesty International.

Nieuwe vorm kunsteducatie

Het Liemers Museum zal zich naast de historische collectie de komende jaren meer gaan richten op kunst. Voor het museum is Perplexion een pilot in het samenwerken met Liemerse kunstenaars. Verschillende Liemerse scholen hebben ook aan dit project meegewerkt. Er is nooit eerder kunsteducatie op deze manier aangeboden door het museum. Uiteindelijk wordt het kunstwerk een co-creatie van de kunstenaar en Liemerse leerlingen. Bij en in het interactieve kunstwerk worden meerdere zintuigen geprikkeld. ´De bezoeker gaat perplex staan van de mogelijkheden binnen Perplexion. Zelfreflectie staat hierin centraal, want de bezoeker komt zichzelf in alle hoeken tegen´, laat woordvoerder Tessa Helmink weten.

Amnesty International

Van donderdag 10 december tot en met 31 december is er verder een tijdelijke tentoonstelling in samenwerking met Amnesty International. Door deze samenwerking maken de bezoekers kennis met de verschillende thema’s binnen de strijd voor de gelijkheid van de mensenrechten.

Winactie

Voor de liefhebbers is er ook een winactie. Als men een foto in de Perplexion box maakt en deze deelt op social media (Instagram en Facebook) met de hashtag #Perplexion bestaat er kans op 2 kaarten voor een voorstelling naar keuze in Het Musiater in Zevenaar. Deze winactie loopt tot 31 januari 2021.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen