112

Zevenaar onderzoekt sportklimaat in gemeente

Foto: CC0

Gemeente Zevenaar houdt een sportdeelname-onderzoek onder inwoners.

Van 2 tot en met 30 november 2020 wordt het onderzoek gehouden. Met dit onderzoek wil Zevenaar inzicht krijgen in de sportdeelname van inwoners en in de stand van zaken bij sportverenigingen.

Behoefte

De gemeente vindt het belangrijk om te weten waar inwoners of verenigingen behoefte aan hebben op sportgebied. En wat inwoners vinden van het huidige sportaanbod en de voorzieningen.

2012

In 2012 heeft de gemeente Zevenaar voor het eerst een sportdeelname-onderzoek uitgevoerd. In 2016 een tweede keer. Met het nieuwe onderzoek wil Zevenaar de resultaten van nu vergelijken met die van 2012 en 2016. ‘We krijgen met het onderzoek helder of de doelen uit het huidige sportbeleid van de gemeente Zevenaar zijn gehaald. Daarnaast vormen de resultaten input voor de nieuw te ontwikkelen beleidsvisie Sport. Hierin bepalen we mede de toekomstrichting op sportgebied’, aldus Zevenaar. Het onderzoek richt zich op drie doelgroepen die ieder een aparte vragenlijst ontvangen: volwassenen, jeugd (groep 5 t/m 8) en sportverenigingen.

Digitaal

Het sportdeelname-onderzoek verloopt digitaal. Deelnemers ontvangen een link waarmee ze bij een vragenlijst uitkomen. Voor het onderzoek onder volwassenen worden willekeurig 4500 huishoudens geselecteerd. Deze huishoudens ontvangen een brief met de vraag mee te doen. In de brief staat de link naar de vragenlijst vermeld. De jeugd wordt benaderdvia scholen. Verenigingen ontvangen een mail met een link naar de vragenlijst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen