TC de Liemers: Reichswald Classic in teken van Parkinson on Tour

Foto: Frieda Tax

Wielrenners, fietsliefhebbers op de gewone fiets of e-bike en mountainbikers kunnen zondag 21 april hun hart ophalen tijdens de Reichswald Classic en Gravel Ride van TC de Liemers.

Dat laat de organisatie in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht weten. Bijzonder is dit jaar de speciale Parkinson on Tour, een speciale tocht voor en met duo-fietsen. Het is een samenwerking tussen de Liemerije en TC de Liemers.

Klik op beeld voor vergroten

Al jaren is de Reichwald Classic een hoogtepunt op het programma van TC de Liemers. Fietsliefhebbers hebben keuze uit maar liefst vijf afstanden: 40, 60, 95, 135 en 165 kilometer. De tochten gaan over rustige wegen en komen door afwisselende gebieden, zoals het rivierenlandschap Gelderse Poort, de heuvels rondom Montferland, de Elterberg en het mooie en uitdagende Duitse ‘Reichswald’. De langste afstand bereikt zelfs de heuvels rond Nijmegen. Dit jaar zijn alle routes vernieuwd, zodat ook ervaren fietsliefhebbers op nieuwe en onverwachte plekjes komen. Zelf een (gratis) overtocht met de pont is bij de langste routes onderdeel van de tocht.

Donatie voor duo-fietsen

Dit jaar staat het evenement ook in het teken van Parkinson on Tour. In samenwerking met de Liemerije is de afstand van 40 kilometer geschikt gemaakt voor duo-fietsen. Vanuit de Liemerije doen een aantal mensen met Parkinson en hun begeleiders mee aan de tocht. Daarnaast doneert TC de Liemers 1 euro per inschrijving aan de Liemerije, voor aanschaf van nieuwe duo-fietsen.

Gravellen

Voor gravel-liefhebbers staat deze zondag de TC de Liemers Gravel Ride op he programma. Het succes van de afgelopen jaren smaakte naar meer, dus zijn er ook dit jaar twee routes uitgezet. Eén tocht van 85 kilometer en voor de echte liefhebbers is er een rit van maar liefst 125 kilometer. De Gravel Ride is te rijden met een gravelbike, cyclocrosser of een mountainbike. Beide afstanden gaan door de Liemers, komen over de Elterberg en doen de Achterhoek aan. Zoals het bij graveltochten hoort, gaan beide routes grotendeels over hard pack zandwegen en klinkerwegen.

Onbezorgd fietsen

De routes van 40 en 60 kilometer zijn volledig uitgepijld. Deelnemers ontvangen een stuurbordje. De andere routes zijn beschikbaar op gps. Voor wie geen navigatie heeft, zet de organisatie voorrijders in die op gezette tijden een groep begeleiden.

TC de Liemers zorgt op de routes voor verzorgingsposten en er rijdt een materiaal- en ehbo-wagen rond. Bij het start- en finishpunt (op Sportpark Heerenmäten 4 in Zevenaar) zijn voldoende parkeerplaatsen. Ook is er douche- en kleedgelegenheid en een bewaakte fietsenstalling. De dag kan worden afgesloten op het gezellige terras bij de finish.

Korting

Starten kan tussen 8.00 en 12.00 uur. Vooraf inschrijven is mogelijk via www.fietssport.nl. Dit betekent korting én geen oponthoud bij vertrek (scan & go). Let op: wie de 95, 135 of 165 kilometer fietst, krijgt bij de start nog wel een ticket voor de veerpont. Kijk voor meer informatie en de directe inschrijflink op www.tcdeliemers.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen