Rijnstate verzekerd van ´zorg van de toekomst´

Foto: Zevenaar.nieuws.nl

Een feestelijk moment in de bestuurskamer van Rijnstate, waartoe ook het Zevenaarse ziekenhuis behoort. Samen met het consortium van Rabobank, ING en BNG Bank ondertekende de Raad van Bestuur van Rijnstate dinsdag 23 april jongstleden de overeenkomst voor een financiering, waarbij € 120 miljoen beschikbaar wordt gesteld.

Met deze financiering kan Rijnstate uitvoering blijven geven aan de vernieuwbouwplannen van onder meer Rijnstate Arnhem.

“Deze overeenkomst onderstreept het vertrouwen van de geldverstrekkers in ons ziekenhuis. Daar zijn we erg blij mee”, geeft Geraline Leusink aan, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Deze bijdrage geeft ons een kans om aan onze patiënten de beste zorg te blijven leveren die we kunnen bieden, nu en in de toekomst.”

De vertegenwoordigers van het bankenconsortium onderstrepen dat: “Vanuit onze jarenlange relatie met Rijnstate en ons vertrouwen in de toekomst van het ziekenhuis hebben wij deze financiering verstrekt. Met deze financiering willen wij het ziekenhuis ondersteunen in haar missie om hoogwaardige diagnostiek, behandeling en zorg aan te blijven bieden aan haar patiënten. Wij zijn blij om als banken te kunnen bijdragen aan de lange termijn ambities en innovaties van Rijnstate, ook op het gebied van duurzaamheid.”

Zorg van de toekomst

Met de financiering van het bankenconsortium kan Rijnstate het investeringsprogramma van € 533 miljoen tot en met 2031 uitvoeren, waaronder de renovatie van de poliklinieken en kliniek op de hoofdlocatie Rijnstate Arnhem.

De vernieuwbouw van de hoofdlocatie maakt onderdeel uit van de totale vastgoedstrategie die is opgesteld en is nodig om voor te sorteren op de zorg van de toekomst: digitalisering, verduurzaming van de zorg en modernisering van ons huis. Daarnaast wil Rijnstate een aantrekkelijke werkomgeving zijn en blijven voor (toekomstige) collega’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen