Meer dan 200 bezoekers bij Notarieel Café in Zevenaar

Foto: Tessa Helmink - De Jong

Voor de tweede keer vond op 7 juni in Zevenaar het Notarieel Café plaats, georganiseerd door Prick & Van Houtum notarissen in samenwerking met Kunstwerk!.

Een gratis evenement waarbij bezoekers op een laagdrempelige en informele manier geïnformeerd werden over notariële zaken. Het evenement trok meer dan 200 bezoekers naar Het Musiater in Zevenaar, waar zij hartelijk werden verwelkomd met koffie, thee en een gebakje, voordat de informatieve workshops begonnen.

Levenstestamenten

Het plenaire gedeelte bood de bezoekers op een toegankelijke manier inzicht in testamenten en levenstestamenten. Vervolgens konden zij in kleinere groepen deelnemen aan twee workshops naar keuze waarbij er dieper ingegaan werd op de materie en er vragen gesteld konden worden. Men kon kiezen uit de workshops levenstestament, testament, of schenken. Na de workshops was er een informele borrel met hapjes en drankjes, waar de medewerkers van Prick & Van Houtum notarissen klaarstonden om persoonlijke vragen te beantwoorden.

Enkele enthousiaste bezoekers deelden hun ervaringen:

“Eindelijk werd mij in eenvoudig taalgebruik en aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgelegd waar ik op moet letten bij het opstellen van een testament”.

“Ik stel al tijden uit om mijn notariële zaken te regelen, maar na dit Notarieel Café heb ik direct een vrijblijvende afspraak gemaakt om mijn situatie te bespreken.”

“Stiekem was het gewoon een gezellig en goed verzorgd uitje, met als extraatje de informatie die ik nodig had.”

Notaris Mark Hofman: “Nadat we vorig jaar een wachtlijst aan moesten maken voor de deelnemers van het Notarieel Café, was de beslissing om een vervolg te organiseren snel genomen. Ook dit jaar zaten we weer helemaal vol, nu ook met wat jongere deelnemers. Men realiseert zich dat het opstellen van een testament of levenstestament niet aan leeftijd gebonden is, dat is een goede ontwikkeling.”

Gezien het succes van dit evenement, zal het Notarieel Café zeker herhaald worden. Wanneer het een vervolg krijgt, is nog onduidelijk. Mocht u niet kunnen wachten, dan kunt u uiteraard ook gewoon contact opnemen met Prick & Van Houtum notarissen voor een vrijblijvende afspraak.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen