112

Zevenaar blij met investering 1,6 miljoen euro MKB in regio Arnhem/Nijmegen

Foto: Nieuws.nl

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de MKB-deal regio Arnhem-Nijmegen Sm@rt Together toegekend. Deze is ook voor Zevenaar van belang.

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft deze week dertien MKB-deals, waaronder de MKB-deal regio Arnhem-Nijmegen, officieel ondertekend samen met de verantwoordelijke regionale bestuurders.

Digitaal vindbaar

‘De corona-crisis heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om digitaal vindbaar te zijn. Als gemeente Zevenaar vinden wij het belangrijk om onze ondernemers te steunen in hun bedrijfsontwikkeling op digitaal vlak, zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Dit is voor ons reden om bij te dragen aan Sm@rt Together’, aldus wethouder Belinda Elfrink van de gemeente Zevenaar. Namens de regio Arnhem-Nijmegen zette Peter de Baat, burgemeester van Montferland en bestuurlijk voortrekker namens die regio, zijn handtekening onder deze MKB-deal.

Investering

De regio kan nu de maximale bijdrage van 400.000 euro van EZK tegemoet zien. De totale investering in het MKB bedraagt 1,6 miljoen euro. De 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen gaan samen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen in de komende drie jaar honderden midden- en kleinbedrijven in de regio helpen bij vragen en investeringen op het gebied van digitalisering. Er worden concrete activiteiten voor en met bedrijven georganiseerd. Alle inzet is erop gericht om het mkb in de regio economisch veerkrachtiger te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen