‘Geen toilettenbeleid in Zevenaar’

Openbare toiletten in Noorwegen.
Openbare toiletten in Noorwegen.
Foto: CC0

Zevenaar heeft geen toilettenbeleid constateert Continentie Stichting Nederland. De stichting heeft een inventarisatie gemaakt van het openbare toilettenbeleid in Nederlandse gemeenten.

Elk jaar organiseert Continentie Stichting Nederland op de derde donderdag van september de Nationale Plasdag. Deze is bedoeld om aandacht te vragen voor mensen met plasproblemen.

VN Verdrag Handicap

In 2018 heeft de stichting alle gemeenten in Nederland aangeschreven met de vraag in hoeverre zij in het kader van het VN Verdrag Handicap zorgen voor voldoende openbare toiletvoorzieningen. Het resultaat is als volgt:

Gemeenten met beleid of bezig dat te ontwikkelen: 70

Gemeenten zonder beleid, wel beeld van situatie: 53

Gemeenten zonder beleid: 68

Bevestiging ontvangst brief, geen inhoudelijke reactie: 41

Geen reactie ontvangen: 148

Zevenaar valt volgens Continentie Stichting Nederland op dit moment in de categorie: Gemeenten zonder beleid.

Nieuwe vragenlijst

Vorige week heeft de stichting aan het gemeentebestuur een nieuwe vragenlijst over het toilettenbeleid in de gemeente gestuurd. ‘Wij zouden het zeer op prijs stellen deze lijst uiterlijk 31 juli ingevuld van u terug te ontvangen. Als u wilt kunt u bij de vragenlijst een toelichting meesturen. Op de Nationale Plasdag, donderdag 19 september, zullen wij de resultaten bekend maken’, aldus de stichting.

Ter kennisname

De brief is volgens een overzicht van de ingekomen stukken bij de gemeenteraad van Zevenaar binnengekomen en wordt ter kennisname aangenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen