Cadeau voor Stichting Actief Spijk na winnen Steenbreektrofee

Foto: CC0

Stichting Steenbreek biedt Stichting Actief Spijk een boom met vaste planten aan vanwege het winnen van de Steenbreektrofee.

De overhandiging zal ergens in februari of maart zijn, laat Stichting Actief Spijk weten. De stichting wil ook een inspiratiedag organiseren en een film maken in verband met de winst.

Nationale Groendag

Stichting Actief Spijk uit het Zevenaarse dorp Spijk werd onlangs de winnaar van de Steenbreek Trofee 2019. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Nationale Groendag in Wageningen. Het is een prijs voor het meest innovatieve voorbeeld om te laten zien hoe groen en water benut worden.

Biodiversiteit

De genomineerden waren initiatieven die betrekking hebben op onder meer de bevordering van de biodiversiteit, gezondheid, sociale cohesie en die een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie. Deze kunnen weer als inspiratie en voorbeeld dienen voor anderen. Bij Stichting Steenbreek aangesloten gemeenten, waterschappen, provincies en partners kunnen jaarlijks meedingen naar de Steenbreektrofee.

Tegels door groen

In Spijk liet de woningbouwvereniging tegels in tuinen vervangen door groen. Ook particulieren konden zich bij het initiatief aansluiten.

De genomineerden waren:

  • Apeldoorn: Buurtinitiatief Zichtweg;
  • Den Helder: Stichting Tuindorp Geleerdenbuurt Belangen;
  • Nijmegen: De Bastei – Operatie Steenbreek Nijmegen en CPO ‘De Getijden;
  • Spijk: Stichting Actief Spijk.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen