112

Zevenaar lanceert fietstocht langs ‘coronabomen’

Foto: CC0

Het is in Zevenaar mogelijk om vanaf 1 augustus één van de vier ‘coronabomen-routes’ te fietsen.

De gemeente Zevenaar heeft 12 kernen. Op donderdag 25 en vrijdag 26 maart 2021 zijn er in alle kernen (en in Ooy + Tuindorp) ‘coronabomen’ geplant.

Plaquette

De locaties van de bomen zijn bepaald in overleg met de dorpsraden. Alle bomen hebben een plaquette met daarop de tekst: ‘deze boom is een blijvende herinnering aan een bijzondere tijd’.

Walnotenbomen

De ‘coronabomen’ zijn walnotenbomen. De walnotenboom is een symbool van wijsheid, passie, liefde, vruchtbaarheid en bescherming. Walnoten hebben een harde schil en een zachte binnenkant. ‘Een mooie verwijzing naar de krachtige kernen van de gemeente, die gemaakt worden door de mensen die er wonen’, verklaart gemeente Zevenaar.

Fietsroutes

Achter de schermen is de afgelopen periode hard gewerkt om fietsroutes te ontwikkelen die de ‘coronabomen’ in de gemeente met elkaar verbinden. Er zijn drie kortere routes van tussen de 25 en 35 kilometer gemaakt, waarbij fietsers door delen van de gemeente Zevenaar fietsen, en een langere route van zo’n 80 kilometer die alle kernen en coronabomen met elkaar verbindt. In de routes zijn, waar mogelijk, speciale ontdekkingen opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Leeuw van Aerdt’ en het monument Steenfabrieksarbeider in Spijk. De fietsroutes zijn via PDF, maar ook via GPX beschikbaar via www.rafelroutes.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen