112

Marechaussee houdt bij Zevenaar twee mannen aan op verdenking van mensensmokkel

Archieffoto
Archieffoto
Foto: Nieuws.nl

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag 29 oktober tijdens een controle in kader van mobiel toezicht veiligheid bij Zevenaar twee Syrische mannen aangehouden in verband met mensensmokkel.

Dat meldt de Marechaussee op de eigen Instagram-pagina in een nieuwsverklaring.

Identiteitsbewijs

Marechaussees controleerden op de Rijksweg A12 bij Zevenaar een Duits voertuig met daarin vier Syrische inzittenden. De 31- jarige bestuurder en de 43- jarige bijrijder bleken beiden over een Duitse verblijfsvergunning te beschikken. De twee mannen die achterin het voertuig zaten bleken niet over een identiteitsbewijs te beschikken en gaven aan dat ze de andere mannen niet kenden.

Bijrijder

Omdat de Marechaussees het vermoeden hadden dat de Syrische mannen gesmokkeld werden zijn de bestuurder en de bijrijder aangehouden. Nadat de 31-jarige bestuurder gefouilleerd was werd in zijn jaszak ongeveer 3500 euro contant geld aangetroffen.

Rechter

Beide verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De twee Syrische mannen die achterin zaten hebben asiel aangevraagd en zijn in afwachting op een beslissing van hun asielaanvraag overgebracht naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen