112

Digitaal openen en sluiten van Zevenaarse binnensportaccommodaties

Foto: Wiebe Scholten

Bij sportbedrijf Ataro B.V. uit Zevenaar worden de deuren van binnensportaccommodaties vanaf het begin van het jaar geopend door middel van QR-codes via een app op de smartphone in plaats van met sleutels.

Deze manier levert meer gebruiksgemak op, maar ook voordelen op het gebied van duurzaamheid, meldt Ataro in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Hardware

Door integraties worden de verwarming en verlichting optimaal afgestemd op het daadwerkelijke gebruik van de accommodaties. De software én hardware die deze toepassingen mogelijk maken zijn gedeeltelijk in eigen beheer ontwikkeld, iets om trots op te zijn.

Jonge startup

Als sportbedrijf is Ataro constant op zoek naar innovaties die het gebruikersgemak van haar klanten vergroot. In die zoektocht heeft Ataro in samenwerking met BOOQR Software, een jonge startup uit Didam,  geheel nieuwe verhuursoftware ontwikkeld. Dit volledig geïntegreerde systeem maakt het mogelijk deuren digitaal te openen, gebouwbeheersystemen af te stemmen op daadwerkelijk gebruik en klanten online te laten afrekenen met iDeal.

Eindgebruikers

Bij de ontwikkeling hebben de wensen van de eindgebruikers centraal gestaan, zij zijn betrokken bij het proces en hebben hun wensen en ideeën kunnen delen, omdat zij uiteindelijk degene zijn die het systeem veel gaan gebruiken. Volleybalvereniging Labyellov uit Zevenaar maakt naar tevredenheid gebruik van het systeem. ‘Dankzij deze toepassing kunnen de trainers altijd naar binnen, en hoeft er onderling niet gebeld te worden bij wie de sleutel van de sporthal is,’ meldt een woordvoerder van de club.

Voordelen

Ook voor Ataro B.V. levert het systeem veel voordelen op, zo leidt de koppeling tussen de verhuursoftware en de gebouwbeheersystemen tot duurzaamheidsvoordelen en een besparing op de energiekosten. Ook wordt de administratieve druk verlaagd dankzij de boekhoudkoppeling. Directeur-bestuurder van Ataro B.V. Ronald Haverkamp is trots op deze innovatie. ‘Met deze innovatie gaan we als sportbedrijf mee met de tijd en maken we het reserveren van een sporthal net zo makkelijk als het bestellen bij een grote online webshop. Daarnaast levert deze innovatie diverse interne efficiëntievoordelen op. De zelf opgedane kennis en middelen bieden ook kansen buiten de gemeentegrenzen’, adus Haverkamp.

Meer informatie: verhuur.atarobv.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen