Uitreiking Van Bastelaarprijs 2022 op 14 oktober

De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
Foto: Nieuws.nl

Het bestuur van het Burgemeester Van Bastelaarfonds heeft Leen den Besten genomineerd voor de 18e Van Bastelaarprijs. De prijs wordt aan hem uitgereikt op vrijdag 14 oktober 2022.

De officiële uitreiking is op vrijdag 14 oktober om 16.00 uur in de raadzaal in de Turmac Cultuurfabriek, laat gemeente Zevenaar in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht weten.

Oorkonde

Eén van de bestuursleden licht de overwegingen om de heer Den Besten te nomineren toe. Leen den Besten ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van € 1.500.

Juryrapport

De prijs gaat naar Den Besten voor zijn jarenlange inzet en bijdragen aan artikelen over de historische waarde van Zevenaar en omgeving. Het gehele juryrapport wordt tijdens de uitreiking voorgelezen.

Van Bastelaarprijs

Het Burgemeester van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar. De stichting is vernoemd naar oud-burgemeester Fons van Bastelaar. Hij was van 1976 tot 1987 de eerste burger van Zevenaar en is voorzitter van het bestuur van de stichting Van Bastelaarfonds. De stichting wordt mede bestuurd door mevrouw Hentenaar en de heer Koenders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen