Digitaliseren parkeervergunningen centrum Zevenaar

Foto: CCO

In het centrum van Zevenaar geldt betaald parkeren voor alle voertuigen. Voor de zones A en E worden de parkeervergunningen gedigitaliseerd. Ook wordt de woonwijk Enghuizen vergunninghouderszone. Dat meldt de gemeente in een verklaring.

Voor de parkeervergunningszones A en E (centrum Zevenaar) gaan we de parkeervergunningen digitaliseren. Woont men in zone A of E? Dan stuurt de gemeente een brief.

Omgezet

De papieren vergunning kan vanaf 1 december 2022 omgezet worden naar een digitale vergunning via de pagina Parkeervergunningen. Doe dit voor 1 februari 2023 is het advies van de gemeente, want vanaf 1 februari 2023 is de papieren vergunning niet meer geldig.

Beheren

Heeft u de digitale parkeervergunning aangevraagd? U kunt uw vergunning vanaf dat moment zelf digitaal beheren. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig de vergunning wijzigen of opzeggen en uw kenteken aanpassen als dat nodig is. Handig voor u én beter voor het milieu omdat we papier kunnen besparen.

Wijk Enghuizen/zone G

Vanaf 1 januari 2023 heeft u een parkeervergunning nodig om uw auto in de wijk Enghuizen te parkeren. De wijk Enghuizen valt onder zone G. Woont u in de wijk Enghuizen? U ontvangt dan van ons een brief. Heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op. U kunt vanaf 1 december 2022 een parkeervergunning aanvragen via onze pagina Parkeervergunningen. De parkeervergunningen voor de wijk Enghuizen zijn digitaal en staan op kenteken. U krijgt dus geen papieren versie.

Andere zones en bezoekers

Woont u in een andere vergunninghouderszone? U vergunning blijft dan nog even een papieren biljet. Verloopt uw tweede parkeervergunning op 31 december 2022? Dan vraagt u via de pagina Parkeervergunningen een nieuwe vergunning aan. U kunt uw tweede vergunning vanaf dat moment zelf digitaal beheren. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig de vergunning wijzigen of opzeggen.

Bezoek

Krijgt u bezoek? En komt uw bezoek met de auto? U kunt dan gebruik (blijven) maken van de bezoekerskaarten. De bezoekerskaart is een kraskaart. Uw bezoek kan één uur of langer parkeren door het openkrassen van tijdvakken op de kaart. Eén kaart is een uur geldig. Blijft uw bezoek langer? Leg dan meerdere kaarten achter de voorruit. Op de pagina Parkeervergunningen (link) leest u meer over de bezoekerskaarten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen