Dodenherdenking in Pannerden op 4 mei

Foto: Michiel Loef

In het Zevenaarse dorp Pannerden wordt elk jaar een herdenking gehouden voor hen die tijdens de bezetting voor onze vrijheid zijn gesneuveld. Deze herdenking in het schuttersgebouw te Pannerden begint op 4 mei om 19:00 uur.

Aan deze herdenking wordt medewerking verleend door Harmonie Wilhelmina, koor Pur Sang en  Schuttersgilde Claudius Civilis. Tevens zijn de oorlogsveteranen uit Pannerden die op verschillende missies zijn geweest aanwezig, meldt de organisatie in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.

Oorlogsmonument

Na de herdenkingsbijeenkomst in het schuttersgebouw gaat men voor de ceremonie naar het oorlogsmonument. Hier worden de slachtoffers van de 2e wereldoorlog en alle personen die in de periode na de 2e wereldoorlog, ten koste van onze vrijheid waar ook ter wereld, zijn gesneuveld herdacht.

Nederlandse vlag

Na de taptoe en 2 minuten stilte om klokslag 20:00 uur zal onder het spelen van het Wilhelmus de Nederlandse vlag worden gehesen. Vervolgens worden er kransen en bloemen gelegd door het Comité, familieleden, veteranen, schuttersgilde Claudius Civilis, dorpsraad Pannerden, Jongerensoos de Duim, Gemeente Zevenaar, kinderen  en diverse verenigingen. Ook wordt het vuur ontstoken en is er een defilé langs het monument. Voor iedereen is er na afloop een kopje koffie in het schuttersgebouw van Claudius Civilis. Het comité nodigt iedereen van harte uit om hieraan deel te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen