Zevenaarse politie baalt van overlast op het Gelders Eiland

Foto: CCO
De overlast op het Gelders Eiland door vervelende jongeren loopt volgens de Zevenaarse politie de spuigaten uit.
De Zevenaarse politie is niet te spreken over de gebeurtenissen op het Gelders Eiland van de afgelopen tijd. In een opvallende verklaring spreekt de politie de jongeren toe en geeft een waarschuwing: ‘Vernielingen, brandstichting, betreden van verboden terrein, drugsgebruik in de openbare ruimte, rijden zonder helm of andere verkeersovertredingen, pestgedrag, vechtpartijen, wangedrag: de maat is helemaal vol. De tijd van waarschuwingen, bemiddeling, gesprekken voeren met de jongeren en hun verzorgers over dit gedrag…is wat ons betreft nu verleden tijd.
In plaats daarvan schrijven we direct boetes uit, mag je je melden bij HALT of wordt je aangehouden en meegenomen naar het bureau met als mogelijk gevolg een strafblad. Besef dat een HALT-verwijzing kan betekenen dat je in plaats daarvan géén strafblad krijgt, mits je het traject goed hebt doorlopen.
MAAR…De HALT-verwijzing blijft wél vijf jaar geregistreerd staan in de politieregisters. En dat kan een probleem zijn als je een opleiding wilt volgen of voor een bepaalde baan solliciteert. Laat dit dus een waarschuwing zijn!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen