Zevenaar zoekt vijfde kinderburgemeester

De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
De vroegere Turmac, nu het gemeentehuis van Zevenaar.
Foto: Zevenaar.nieuws.nl

Gemeente Zevenaar is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester als opvolger of opvolgster voor Tyrese. Solliciteren kan nog tot en met 26 mei.

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in de  gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Solliciteren

Lijkt het een van de kinderen – die nu in groep 7 zit – leuk om als de nieuwe kinderburgemeester aan de slag te gaan? Schrijf dan voor 26 mei 2024 een sollicitatiebrief, maak een tekening, poster, vlog of wat anders. ‘Wij horen graag waarom iemand kinderburgemeester wil worden. Stuur de sollicitatie naar [email protected].

De selectie

De eerste gesprekken zijn op 18 juni. de gemeenteraad van Zevenaar benoemt de kinderburgemeester in de raadsvergadering van begin september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen