Fotoexpositie Landgoed Huis Sevenaer in voormalig Polderhuis

Foto: Pablo van Dick

Terwijl de restauratie van het Huis Sevenaer langzaam zijn einde nadert is sinds een aantal weken een bijzondere fotoexpositie over het Landgoed Huis Sevenaer te zien in het voormalig Polderhuis aan de Markt 25 (Eet-Lokaal).

De ruim twee eeuwen rijke geschiedenis van de adellijke Familie van Nispen wordt in deze fotoexpositie mooi weergegeven, meldt eigenaar Pablo van Dick in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht. Met in het cafégedeelte portretten van de stamvader Carel Herman van Nispen met zijn zoons Jan en Carel Everhard wordt de eeuwenoude historie mooie verbeeld.

Jonkheer

In de restaurantzaal op de begane grond zijn foto’s te zien van Jonkheer Louis van Nispen van Sevenaer die reeds voor 1900 foto’s maakte. Hij werkte met glasnegatieven. In de gang boven krijgt men een inkijkje in de gang van zaken op het Landgoed Huis Sevenaer in de tijd van de freules Theresia en Euphemie.

In zaal Sevenaer wordt prachtig verbeeld hoe Jonkheer Hubert van Nispen van
Sevenaer zijn biologische landbouwbedrijf al in de jaren 50 / 60 liet floreren dankzij
mechanisatie. In de grotere zaal wordt de strijd die de jonkheer bijna tot aan zijn dood
voerde met de gemeente Zevenaar en andere weergegeven met foto’s en krantenartikelen uit die tijd. In de sfeervolle Polderkamer ziet men foto’s van Joyce van Katwijk, geboren in Canada. Zij kwam begin jaren 70 voor een korte stage naar Huis Sevenaer. Ze is er nooit meer weggegaan en zij strijd tot op de dag vandaag voor een natuurvriendelijke en rechtvaardige landbouw.

Vol liefde

Daarnaast verzorgt zij vol liefde de in deze zaal afgebeelde Piëmontese runderen die tot op de dag van vandaag in gedurende de winter in de stal, grenzend aan het terras van Eet-Lokaal, verblijven. De expositie is te zien tot half september en is gratis te bekijken van maandag tot en met zondag vanaf 11:37u op de Markt 25 in Zevenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen