Kinderen in Zevenaar spijbelen het meest van heel Gelderland

Foto: CCO

Schoolgaande kinderen in de gemeente Zevenaar hebben in het schooljaar 2022-2023 het meest gespijbeld van heel Gelderland, blijkt uit nieuwe cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Het aantal spijbelaars, 254 leerlingen, lag daarbij ook nog eens hoger dan in het schooljaar daarvoor, meldt De Gelderlander vandaag.

Een leerling spijbelt als hij of zij in vier aaneengesloten weken opgeteld minimaal zestien uur — ruim twee dagen dus — van de lessen mist, en daarvoor geen goede reden heeft. Sommige leerlingen doen dat zelfs meerdere keren in hetzelfde schooljaar: in Zevenaar waren vorig schooljaar 44 kinderen die herhaaldelijk hebben gespijbeld.

Landelijk vielen afgelopen schooljaar 65.714 leerlingen onder de ‘spijbel-definitie’. Ten opzichte van het aantal schoolgaande kinderen was dat het hoogste cijfer sinds 2015-2016, het eerste jaar waarover DUO cijfers beschikbaar heeft. Leerlingen in Flevoland en Friesland spijbelen het vaakst, in Groningen en Zeeland wordt juist amper gespijbeld.

Bron: De Gelderlander

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen