Tentoonstelling in Lobith over depressiviteit

Foto: CCO

De tentoonstelling ‘OPEN over depressiviteit’ wordt maandag 10 juni om 15:30 uur geopend door wethouder Stef Bijl en stichting Open Mind. De opening start in gezondheidscentrum Geuzewaard in het Zevenaarse dorp Lobith.

De grote afbeeldingen van jongeren aan de Transeedijk in Lobith zijn binnenkort te zien. Ieder met een eigen verhaal. De expositie ‘OPEN over depressie’ is een project van stichting Open mind. In samenwerking met een grote groep jonge ervaringsdeskundigen maken ze mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar door middel van de buitententoonstelling.

Portretten en verhalen

De expositie bestaat uit een serie portretten en persoonlijke verhalen van jonge mensen die kampen met depressiviteit en waarin zij vertellen hoe ze hiermee hebben leren omgaan. Twee moeders met een dochter met depressie; fotografe Linelle Deunk reisde samen met Mirjam Bekker-Stoop (directeur van stichting Open mind) door heel Nederland om een zo divers mogelijke groep jongeren te portretteren en hun persoonlijke verhalen vast te leggen.

Het werd een bijzondere reis waarin gevoelige, maar vooral verrassend sterke jonge mensen vertellen over hoe zij hun depressie ervaren en wat hun omgeving hierin kan betekenen. De portretten en verhalen die daaruit voort zijn gekomen, zijn gebundeld in de reizende expositie.

De expositie is tot en met 1 juli 2024 aan de Transeedijk in Lobith te zien. Aanmelden kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen