Zevenaar houdt onderhoud De Breuly in eigen beheer

Foto: CCO

Gemeente Zevenaar houdt het onderhoud van zwemplas De Breuly in eigen beheer.

Het toenemende gebruik van zwemplas De Breuly brengt extra onderhoud met zich mee. Vooral tijdens vakantieperioden en mooie weekenden is het er druk, waardoor regelmatig afval achter blijft en er soms vernielingen plaatsvinden.

Dit betekent ook dat er veel gebruik wordt gemaakt van de zwemplas. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders van Zevenaar besloten dat de gemeente het onderhoud in eigen beheer blijft houden. Hiervoor is extra budget nodig. De aanvraag voor dit extra budget wordt meegenomen in de kadernota, zodat de gemeenteraad een keuze kan maken.

In september 2023 is een onderzoek onder bezoekers van De Breuly en breder onder inwoners gehouden. Hieruit komt naar voren dat Zevenaarders over het algemeen blij zijn met de zwemlocatie. Ook hebben zij de wens voor meer voorzieningen en beter onderhoud aangegeven, vergelijkbaar met zwemlocaties zoals Bussloo en Hilgelo. Het college wil met het verbeterde onderhoud en beheer een hogere tevredenheid onder bezoekers bereiken. Daarnaast gaan reguliere taken zoals het maaien van de gazons en paden en het legen van prullenbakken ook door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen