Grenscontroles vanwege islamitische terreurdreiging en hooligans treft ook Zevenaar

Foto: CCO

De Duitse grenspolitie voert de komende dagen en weken grenscontroles uit. Ook in de regio Babberich – Zevenaar. Vooral de dreiging van islamitische terreur en de gevreesde komst van hooligans in verband met EK voetbal noopt onze oosterburen tot het nemen van maatregelen.

Nederlanders die de grens met Duitsland passeren zijn al decennialang niet meer gewend om gecontroleerd te worden. Nu zullen ook inwoners van De Liemers er in het grensgebied mee geconfronteerd worden.

Het verdrag van Schengen van 14 juni 1985, genoemd naar het Luxemburgse plaatsje waar het werd ondertekend, leidde tot het einde van veel Europese grenzen. Douaneposten verdwenen omdat burgers vrij door het continent moeten kunnen reizen.

Nog tot 19 juli voert de federale politie aan Duitse grenzen echter bij tijd en wijle weer controles uit. Ze zijn bevolen door bondsminister Nancy Faeser van Binnenlandse Zaken. Het verdrag van Schengen staat ruimere grenscontroles toe als er sprake is van een ernstige bedreiging van de openbare orde of van de binnenlandse veiligheid. En Duitsland vindt dat daar nu sprake van is, melden de autoriteiten in een persbericht dat in handen is van Zevenaar.nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen