Zevenaarse Dachser vertelt over leasefiets tijdens webinar

Foto: CCO

Iedere ondernemer heeft wel een reden om het gebruik van de fiets binnen het bedrijf te stimuleren: goed werkgeverschap, duurzaamheid, vitaliteit, bereikbaarheid, parkeeruitdagingen bij kantoor. Dachser in Zevenaar biedt medewerkers een leasefiets en vertelt er binnenkort over tijdens een webinar.

Op dinsdag 2 juli organiseren A12 Slim Reizen en Gaon van 12.15 tot 13.00 uur een gratis lunchwebinar. Tijdens de bijeenkomst worden praktijkvoorbeelden getoond over het stimuleren van de fiets in het woon-werkverkeer. Een aantal ondernemingen en hun medewerkers vertelt over hun ervaringen. Aanmelden kan via www.a12slimreizen.nl/webinar.

Leasefiets

Bij Dachser in Zevenaar bieden ze medewerkers een leasefiets. Voor medewerkers die met de trein reizen, hebben ze stationsfietsen. Zo kunnen medewerkers ook de ‘last mile’ vanaf het station naar het werk makkelijk afleggen. Tijdens het webinar vertelt Rick Weijers, HR-manager bij Dachser over deze faciliteiten en wat het effect daarvan is. Medewerkers van Dachser vertellen wat zij hiervan vinden en waarom ze nu wél de fiets naar het werk pakken.

Campagne

De Omgevingsdienst Regio Arnhem heeft een fietsregeling voor medewerkers. Om te zorgen dat medewerkers goed op te hoogte zijn en de regeling ook gebruiken, hebben ze een interne communicatiecampagne gevoerd. Pieter Paul van de Wal, manager Bedrijfsvoering vertelt hier meer over. We horen ook de ervaringen van een medewerker over de regeling en de campagne.

Initiatief

Deze online webinar is een initiatief van A12 Slim Reizen en Goan. In het project A12 Slim Reizen werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit De Liemers en Arnhem samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Gaon biedt werkgevers, werknemers, inwoners en bezoekers in de Achterhoek kansen om in alle vrijheid door de Achterhoek te reizen. Gaon wil de economische aantrekkingskracht van de regio versterken door de bereikbaarheid duurzaam te verbeteren en de maatschappelijke effecten van mobiliteit te beperken door bedrijven te helpen in te spelen op andere vormen van mobiliteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen