Eerste Liemers Carnavals Festival op 20 oktober

Foto: CC0

Het eerste Liemers Carnavals Festival wordt op zondag 20 oktober gehouden. 

Met het Liemers Carnavals Festival in Zevenaar willen de organisatoren meer glans geven aan het carnaval in de Liemers. Binnenkort wordt duidelijk waar het evenement op 20 oktober plaatsvindt. ´Op dit moment vinden onderhandelingen plaats met diverse zaaleigenaren´, liet woordvoerder Geert Vos eerder aan Zevenaar.nieuws.nl weten.

Podium

De organisatie wil carnavalsliedjes en buutreedners de kans geven om een groter publiek te bereiken binnen de Liemers. De aangemelde artiesten zullen tijdens het festival optreden. ´Maar ook daarna zullen we de liedjes en buuts volop gaan promoten om ze een zo groot mogelijk podium te geven’, aldus de organisatie in een persbericht.

Individu

Iedereen uit de Liemers kan aan het festival mee doen, als individu, als duo, als kwartet maar ook koren en bands worden door de organisatie uitgedaagd om mee te doen. Bedoeling hierbij is wel dat het lied uit de Liemers komt. Daarnaast waardeert de organisatie het wanneer het in het dialect is en of gaat over iets uit de Liemers, de eigen stad of dorp. Dit is echter geen vereiste. Het mogen ook bestaande nummers zijn, met eigen tekst.

Spotify

Uit de ingezonden liedjes wordt een keuze gemaakt en de besten treden op tijdens het festival. De organisatie gaat er voor zorgen dat de nummers op YouTube en Spotify te vinden zijn. Ook alle cafe’s en Residenties van de carnavalsverenigingen krijgen de nummers zodat zij ze op hun afspeellijsten kunnen zetten.

Talent

De organisatie is daarom op zoek naar bestaande buutreedners maar zeker ook naar jong en fris talent. Er worden voor de buurtreedners een tweetal workshops georganiseerd. De professionele Brabantse buutreedner Dirk Kouwenberg gaat voor iedereen die zich aanmeldt de workshops verzorgen.

Regio

Tijdens het festival zullen de beste buurtreedners hun buut ten gehore gaan brengen. Nog mooier zou zijn wanneer dat de buutreedners ook in de regio gaan optreden. De organisatie zal er alles aan doen om dit te promoten binnen de Liemers.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen