112

Eerste fase mega-distributiecentrum Zevenaar in de verhuur

Voorbeeld van een distributiecentrum.
Voorbeeld van een distributiecentrum.
Foto: CC0

Logistiek vastgoed ontwikkelaar GLP heeft de eerste fase van het mega-distributiecentrum op bedrijvenpark 7Poort opgeleverd. Businesspark 7Poort in Zevenaar is volgens GLP een opkomende logistieke hotspot.

Dat meldt Logistiek.nl. Het pand bestaat uit twee nieuwe warehouses met een totaaloppervlak 53.000 vierkante meter.

Warehouses

De twee warehouses zijn volgens Logistiek.nl onderdeel van een totaal ontwikkelvolume van circa 130.000 vierkante meter, verdeeld over een totaal van vijf units. Fase 1 behelst respectievelijk circa 26.287 vierkante meter en ca. 26.508 vierkante meter met een vrije hoogte van 12,20 meter, 50 dockdeuren, 4 gelijkvloerse overheaddeuren en 141 parkeerplaatsen. De eerste twee magazijnen, waarvan de bouw is gestart in november 2019, zijn door GLP op risico gerealiseerd. Reden hiervoor is volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar om de beschikbare opslagruimte te optimaliseren en werkgelegenheid in de regio te creƫren.

Businesspark 7Poort

Volgens Phillipe Hendriks, Development Director van GLP, is Businesspark 7Poort in het Gelderse Zevenaar een opkomende logistieke hotspot in Nederland. ‘We zien een groeiende vraag naar ruimte in deze regio gestimuleerd door de uitstekende logistieke knooppunten en nabijheid van de belangrijkste markten’, laat Hendriks aan vakblad Logistiek weten.

Bron: Logistiek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen