112

Grensregio: liever geen Nederlanders bij Duitse kerstmarkten

Foto: CC0

Duitse politici roepen Nederlanders op niet naar de Duitse kerstmarkten te komen. Bijna heel Nederland wordt als risico-gebied gezien, vanwege de snel oplopende coronabesmettingen in ons land.

Ook vanuit Zevenaar en andere plaatsen in de Liemers steken jaarlijks veel liefhebbers van kerstmarkten de grens bij het Zevenaarse Babberich over. Het wordt nu door onze oosterburen ernstig ontraden.

Blijf thuis

De regeringsfractie CDU in Noordrijn-Westfalen vraagt Nederlanders om dit jaar geen Duitse kerstmarkten te bezoeken. Dat meldt CDU-parlementariër Peter Preuß in de Rheinische Post. Hij hoopt dat Nederlanders snel weer kunnen komen, ‘maar dit jaar moet onze boodschap in Nederland zijn: blijf thuis.’

Negatieve coronatest

Nu ook Gelderland door Duitsland als risicogebied wordt bestempeld, heeft dat gevolgen voor wie de grens over wil. Wie uit Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland of Noord-Brabant naar Duitsland gaat, moet volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken bij binnenkomst in Duitsland een negatieve coronatest kunnen laten zien. En die test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Alleen voor inwoners van Zeeland geldt deze voorwaarde niet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen