112

Vier kansrijke Zevenaarse projecten voor opwekken duurzame energie

Nieuws.nl
Nieuws.nl
Foto:

Er zijn in Zevenaar vier kansrijke projecten voor het opwekken van duurzame energie. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

De gemeenteraad van Zevenaar heeft het ‘Toets- en afwegingskader grootschalige duurzame energieopwekking (zon en wind)’ vastgesteld. In dit document staat beschreven aan welke afwegingscriteria initiatieven voor grootschalige duurzame energieopwekking moeten voldoen. In totaal zijn er dertien initiatieven bij de gemeente Zevenaar ingediend. Vier daarvan zijn volgens de gemeente kansrijk.

De vier kansrijke projecten

Het college van B&W neemt ten aanzien van deze vier projecten een positieve grondhouding aan, zodat deze initiatieven in samenspraak met de omgeving en de gemeente verder uitgewerkt kunnen worden.

De projecten:

Het initiatief voor een zonnepark nabij de Ganzepoelseweg te Angerlo.

Het initiatief voor een zonnepark nabij Oude Steeg 2a Te Zevenaar.

Het initiatief voor drijvende zonnepanelen nabij de Eltenseweg te Lobith.

Het initiatief voor zonnepanelen boven fruitteelt het perceel Emmerichseweg 2 te Babberich.

Omgeving

Aan de overige initiatieven wordt op dit moment geen planologische medewerking verleend. De vier kansrijke initiatieven zullen in samenspraak met de omgeving nader uitgewerkt worden. De initiatiefnemers zijn verantwoordelijk voor de communicatie over hun project met de omgeving. Zij gaan in gesprek met omwonenden en overige belanghebbenden. Tevens zal onderzocht worden of de initiatieven aan alle wet- en regelgeving (kunnen) voldoen en of voldaan wordt aan een ‘goede ruimtelijke ordening’. Het is aan de initiatiefnemer de financiële haalbaarheid van een project te beoordelen. Als het project voldoende is uitgewerkt en onderzocht, kan op verzoek van de initiatiefnemer de planologische procedure gestart worden.

Vergunningverlening

Het proces tot aan vergunningverlening duurt ongeveer een jaar. In dit proces zijn verschillende momenten waarop belanghebbenden een reactie kunnen geven. De gemeente besluit uiteindelijk over de definitieve vergunningverlening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen