112

Nog geen operaties in ziekenhuis Zevenaar

Foto: Nieuws.nl

Om de zorg voor coronapatiënten in ziekenhuis Rijnstate Arnhem te waarborgen, blijven de operatiekamers in Rijnstate Zevenaar de komende dagen nog dicht. Dit heeft te maken met het coronavirus.

Door de operaties in Rijnstate Zevenaar uit te stellen, komt er personeel van de verpleegafdelingen vrij dat kan bijspringen in Rijnstate Arnhem. Aanvankelijk was het de bedoeling deze week weer in Zevenaar te starten, maar dat is dus uitgesteld.

Coronabesmettingen

In de regio Arnhem vlakt het aantal coronabesmettingen iets af.  Maar in Rijnstate Arnhem is de druk op de zorg door coronapatiënten op dit moment hoog. Intussen neemt het aantal zieke werknemers in Rijnstate toe, waardoor het lastiger is om de dienstroosters goed ingevuld te krijgen. Daarom is besloten om operatiekamers in Zevenaar tijdelijk te sluiten. Het personeel in Zevenaar wordt gevraagd om in Rijnstate Arnhem bij te springen.

Klik op foto voor vergroten

Vier operatiekamers

In de in totaal vier operatiekamers in Zevenaar worden al vanaf dinsdag 3 november geen nieuwe operaties meer uitgevoerd. Patiënten die een operatie zouden krijgen in Zevenaar, worden geïnformeerd door Rijnstate.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen