112

Lobithse basisschool op tv in halve finale muziekwedstrijd

Foto: Archieffoto Muziekschool Zevenaar

Groep 8 van basisschool IKC de Tragellijn uit het Zevenaarse Lobith strijdt morgen (zaterdag 21 november) om een plekje in de halve finale van de ‘Lang Leve de Muziek Show’. De uitzending is te zien bij het programma Zapp (NPO3) om 18.25 uur.

IKC de Tragellijn uit Lobith is de beste school van Gelderland gebleken op muzikaal gebied en wedijvert nu met andere basisscholen uit het land.

Beste moves

Groep 8 van de Lobithse basisschool gaat de strijd aan met scholen uit andere provincies in een nieuw seizoen van Lang Leve de Muziek Show. Er wordt zaterdag gekeken welke van de drie deelnemende klassen uit de verschillende provincies over de meeste muziekkennis beschikt en de beste moves heeft. De winnaar plaatst zich als eerste voor de halve finale.

Juf Mendy

Naast de klassen moeten ook de leerkrachten – in het geval van IKC de Tragellijn is dat juf Mendy – aan de bak om de gewilde bokaal mee naar huis te kunnen nemen. Presentator Buddy Vedder wordt elke aflevering bijgestaan door co-hosts als Nicky Romero, Emma Heesters, Romy Monteiro en Jamai.

Drie provincies

Na vier afleveringen zijn er vier klassen over die het elkaar lastig gaan maken in twee halve finales. Koningin Máxima ontvangt, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, voor Lang Leve de Muziek Show drie kinderen op Huis ten Bosch. Tijdens deze bijzondere ontmoetingen praat zij met de kinderen over hun muzikale passie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen