112

Jos Bolk uit Aerdt mede-organisator boerenactie bij Provinciehuis

Jos Bolk uit Aerdt.
Jos Bolk uit Aerdt.
Foto: Zevenaar.nieuws.nl

Boer Jos Bolk uit het Zevenaarse Aerdt is een van de drie boeren die de actie van vandaag bij het Provinciehuis in Arnhem heeft georganiseerd. De drie agrariërs zitten, met veel collega’s, in grote onzekerheid vanwege de stikstofproblematiek.

Bolk zegt dat er spannende tijden aankomen voor veel boeren. Dat signaal wilde hij met de actievoerende collega’s vandaag de provincie ook meegeven. Zo zijn er nog altijd boeren zonder vergunning nadat de PAS-wetgeving is ingetrokken. Daar is vooralsnog geen oplossing voor.

Grote zorgen

‘Al sinds het sneuvelen van de PAS, meer dan een jaar geleden, zitten wij in onzekerheid. Niet enkel de knelgevallen hebben de beloofde toezegging nog niet definitief, maar ook vele andere zaken over het stikstofprobleem baren ons grote zorgen’, aldus Bolk in een aan Nieuws.nl verstuurd persbericht, dat hij samen met zijn collega’s Jarno Meulenbeek en Sjaak Christiaanse opstelde.

Symboliek

Gedeputeerde Peter Drenth is al langer met het Gelderse landbouwcollectief in gesprek, maar nog zonder afdoende resultaat vinden de boeren. Voor de symboliek hadden de aanwezige boeren vanochtend sleutels van hun bedrijf meegenomen om te kunnen overhandigen mocht dat nodig zijn.

Wijzen uit het oosten

Agractie en Producentorganisatie Varkenshouderij spraken vanochtend ook op het plein voor het Provinciehuis waar volgens Omroep Gelderland zo’n 40 boeren op af waren gekomen. ‘We zijn de wijzen uit het oosten met respect voor mens en dier en waardering en respect voor elkaar. Houd elkaar in de gaten, heb respect voor sprekers, elkaar, politie en organisatie. Laat door problemen niet de boodschap onder sneeuwen! Wij hopen samen met het Gelderse Landbouw Collectief en de aanwezigen onze zorgen op een nette manier toch duidelijk te kunnen uiten, en met een goed resultaat huiswaarts te keren’, lieten de drie boeren voorafgaand aan de actie weten aan de pers en andere boeren.

Den Haag

Boer Jos Bolk was ook een van de sprekers bij de grote boerenactie van woensdag 19 februari in Den Haag. Hij deed dat toen uit naam van de Federatie van Vleesveestamboeken in het Landbouwcollectief. De afgelopen weken voerde de ondernemer met collega´s al meerdere acties om de druk op de ketel te houden in de stikstofcrisis omdat volgens hen ‘de realiteitszin weg is bij de overheid.´

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen