Zwarte Pieten bij jeugdtrainingen RKPSC

Foto: CC0

De jeugdtrainingen van voetbalvereniging RKPSC worden op dinsdag 4 december bezocht door Zwarte Pieten.

De jeugdteams O9-1, O9-2 O8-1 en O7-1  van de Pannerdense voetbalvereniging krijgen dinsdagavond bezoek van Zwarte Pieten. Zij gaan de jeugdleden op sportpark De Pauwengaard verrassen met hun komst, blijkt uit een bericht op de website van de vereniging. ‘Ze zijn gestuurd door Sinterklaas’, laat RKPSC weten.

Zwart

Ook de pieten in Zevenaar blijven zwart en bruin tijdens de Sinterklaasintocht, liet Nieuws.nl al eerder weten op basis van berichtgeving in De Gelderlander. De krant zocht contact met de verschillende Sinterklaascomité’s in de Liemers.

Discussie in de randstad

Het is een discussie die vooral in de media en in de randstad speelt, maar roetveegpieten zijn hier niet aan de orde lieten de Sinterklaascomités in de Liemers weten aan de regionale krant.

Onzin

‘Wij doen niet mee met deze onzin’, zegt Ronald Straatman van het Sinterklaascomité in Zevenaar. Hij heeft helemaal niets met de roetveegpiet. ‘De kleur van de piet is hier geen issue, dus hij kan gewoon traditioneel blijven.’ Ook een lid van een Duivens comité is het daar volledig mee eens. De club verzorgt intochten en huisbezoeken in het hele land. Van de 150 aanvragen was er slechts éٞén waar de klant pleitte voor de roetveegpiet, laat deze persoon weten aan De Gelderlander.

Zie ook: Pieten in Zevenaar blijven zwart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen