112

Coronavirus: opening fietstunnel Zevenaar uitgesteld

Foto: CC0

De opening van de fietstunnel bij Hengelder in Zevenaar wordt uitgesteld. De tunnel zou vandaag (vrijdag 3 april) open gaan, maar dit gaat niet door vanwege het coronavirus.

Dat meldt Omroep Gelderland. Het feestje ter gelegenheid van de opening was al eerder afgelast en nu blijkt dat ook niet alle bouwbenodigdheden tijdig zijn gearriveerd. Vandaar dat een en ander is uitgesteld.

Verkeersstromen

Sinds begin 2019 is er gewerkt om de Arnhemseweg en de weg Hengelder in Zevenaar klaar te maken voor toekomstige verkeersstromen, zo meldt de regionale omroep. Onderdeel van het aanpassen van de weg Hengelder is het bouwen van een 60 meter lange tunnel voor fietsers en voetgangers.

Twaalf kernen

In de tunnel worden twaalf lampen aangebracht die twaalf kernen van de gemeente Zevenaar symboliseren, meldde een woordvoerder van de gemeente al eerder aan Zevenaar.nieuws.nl.

Babberichseweg

De fiets- en voetgangerstunnel aan de Babberichseweg in Zevenaar wordt vanaf vrijdag 17 april wél in gebruik genomen. Fietsers en wandelaars kunnen vanaf dan via de nieuwe onderdoorgang het centrum van Zevenaar en de woonwijk Groot Holthuizen weer gemakkelijk bereiken, laat gemeente Zevenaar weten.

Lees ook: Fiets- en voetgangerstunnel Babberichseweg 17 april in gebruik

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen