112

Reguliere zorg Zevenaars ziekenhuis hervat

Foto: Nieuws.nl

De reguliere zorg is in Rijnstate – met een vestiging in Zevenaar – weer volledig gestart. Hetzelfde geldt voor de geplande operatieve ingrepen.

De operatiekamers worden voor honderd procent gebruikt. Er kan gekozen worden voor digitaal of telefonisch spreekuurcontact en voor het bezoek aan de polikliniek zijn aanpassingen gedaan zodat het betrouwbaar is om naar het ziekenhuis te gaan, zo meldt het ziekenhuis in een verklaring.

Huisartsen

‘Vanuit afdeling Onze Huisartsen merken wij dat de huisartsen in de regio aangeven dat het aantal contacten met patiënten weer is toegenomen en naar het oude niveau gaat. Daarmee dus ook het aantal verwijzingen naar het ziekenhuis,’ aldus Eric Scheppink, algemeen directeur Onze Huisartsen.

Medisch noodzakelijke ingrepen

Het is moeilijk te zeggen hoeveel afspraken het ziekenhuis uiteindelijk door de corona-crisis heeft moeten doorschuiven. Alle medisch noodzakelijke afspraken en ingrepen zijn doorgegaan. ‘We zien ook dat steeds minder patiënten afspraken annuleren of verzetten naar een andere datum,’ zegt Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur. De wachttijden kunnen nog wel een periode  langer zijn, omdat niet alle zorg is doorgegaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen