Filmhuis Zevenaar verzorgt cursus Boek & Film

Foto: CC0

Filmhuis Zevenaar verzorgt een cursus Boek & Film.

De cursus, bestaande uit zes boekverfilmingen, start op 10 oktober en wordt geleid door Kim van der Werff, medewerker Programma en Educatie bij Focus Arnhem.

Reader

De cursus is steeds op de tweede donderdag van de maand en loopt van oktober tot en met maart. In de week vóór iedere boekverfilming ontvangen deelnemers een samengestelde reader.

Eerste cursusdag

Voor de eerste cursusdag staat een Nederlandse premièrefilm gepland: De Belofte van Pisa, met Shahine El-Hamus en Monic Hendrickx. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.

Actueel

Voor de boekverfilmingen programmeert het Filmhuis zo actueel mogelijk. De volgende films zijn waarschijnlijk: The Goldfinch (Het Puttertje, naar het boek van Donna Tartt), Where d’you go Bernadette (Waar is Bernadette naar het boek van Maria Semple) en een klassieker. In de loop van de cursus zullen de andere films bekend worden gemaakt.

Verloot

Iedere cursusavond wordt één exemplaar van het boek verloot dat de volgende cursusavond besproken en vertoond zal worden. Dit boek wordt beschikbaar gesteld door Rebers Boek en Bureau.

Aanvangstijd voorstellingen: 19.15 uur, eindtijd: ongeveer 22.30 uur
Data 2019: 10 oktober, 14 november, 12 december
Data 2020: 9 januari,13 februari, 12 maart
Cursusgeld: € 70,00. Donateurs/vrienden/ Bibliotheekpas: € 60,00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen